Inkomen & Pensioen

Door uit elkaar te gaan verandert er veel. Ook het inkomen. Apart wonen kost meestal meer dan samenleven. Wij berekenen voor u of partneralimentatie moet worden betaald als aanvulling op het inkomen. Ook wordt het opgebouwde pensioen met u besproken.

Als een van de twee zelf onvoldoende inkomsten heeft dan moet er partneralimentatie worden betaald. Dit geldt alleen voor gehuwden en geregistreerd partners. Bij samenwoners wordt er meestal geen partneralimentatie betaald of pensioen verdeeld. Er kunnen afspraken worden gemaakt over de hoogte en de duur van alimentatie. Als u niets afspreekt, gelden de wettelijke termijnen. Wij kunnen de partneralimentatie voor u berekenen.

Soms zijn er ook meevallers: zo kan het zijn dat u (meer) kindgebonden budget ontvangt. Dit is een regeling van de overheid. Ook kan het zo zijn dat u zorgtoeslag of huurtoeslag ontvangt, waar u eerst geen recht op had.

De meeste mensen werken in loondienst en bouwen daar ook pensioen op. Er kunnen in huwelijkse of partnerschapsvoorwaarden en contracten afspraken zijn gemaakt over de verdeling van het pensioen na uit elkaar gaan. Deze afspraken moeten dan worden uitgevoerd en vastgelegd in een convenant. U kunt met uw ex-partner bepalen hoe u het pensioen verdeelt.

U kunt met uw ex-partner ook afspreken om het pensioen helemaal niet te verdelen. Bijvoorbeeld als u en uw ex-partner allebei ongeveer evenveel pensioen hebben opgebouwd of gaan opbouwen.

Waarom
Linde Mediation

  • Persoonlijk contact
  • Toekomst gericht
  • Gratis adviesgesprek
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Lid van specialistenvereniging

Gratis adviesgesprek

Vraag hier een adviesgesprek aan.