Mediation & Kinderen

Kinderen

Partners met minderjarige kinderen zijn verplicht een ouderschapsplan te maken als de relatie eindigt. Dit geldt dus ook voor samenwoners. Het maakt daarbij niet uit of er wel of geen samenlevingscontract is gesloten tussen de (ex-) partners.

In het ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd. Door tijdens de scheiding al een ouderschapsplan te maken, denken de ouders op tijd na over de taakverdeling na de scheiding. Duidelijke afspraken kunnen ruzie in de toekomst voorkomen. Vooral als er nieuwe partners in beeld komen.

Inhoud ouderschapsplan

In het ouderschapsplan wordt onder meer de omgangsregeling vastgelegd en wordt de kinderalimentatie geregeld. Bij het vaststellen van de kinderalimentatie wordt rekening gehouden met hoeveel het kind nodig heeft en met hoeveel de ouders kunnen betalen.

Verder worden er afspraken gemaakt over onder andere de schoolkeuze, de feestdagen, omgang met grootouders en over de financiƫn. De partners moeten in het plan ook aangeven op welke manier zij de kinderen hebben betrokken bij het maken van het plan. Het plan is dus duidelijk meer dan alleen het vaststellen van een omgangsregeling.

Samen opstellen

Als mediator kunnen wij behulpzaam zijn bij het opstellen van een goed en duidelijk ouderschapsplan. Uiteraard kunt u samen veel voorbereiden en overleggen. Samen wordt dan gekeken wat in uw situatie, vooral voor uw kinderen, het beste is.

Waarom
Linde Mediation

  • Persoonlijk contact
  • Toekomst gericht
  • Gratis adviesgesprek
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Lid van specialistenvereniging

Gratis adviesgesprek

Vraag hier een adviesgesprek aan.