Hoe kies ik een mediator?

Hoe kies je een mediator?
Mediation wordt vaak ingezet bij uit elkaar gaan. Als partijen uit elkaar gaan, kunnen ze samen voor mediation kiezen. Vervolgens wordt samen een mediator gekozen. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig. In dit blog vindt u een paar aandachtspunten bij het kiezen van een goede mediator.

Kennis en ervaring
Mediator is geen beschermde titel. Kortom: iedereen kan zich mediator noemen. Dat iemand zich mediator noemt wil nog niet zeggen dat iemand een goede opleiding heeft gevolgd of dat iemand ervaring heeft met mediation. Daarnaast kan mediation in worden gezet bij allerlei (mogelijke) conflicten. Hierbij kun je denken aan echtscheidingen, arbeidsconflicten, conflicten tussen bedrijven en burenruzies. Ons kantoor heeft ervaring op het gebied van uit elkaar gaan (meestal: echtscheiding), nalatenschapsmediation en bij zakelijke conflicten. Bijvoorbeeld bij arbeidsconflicten verwijzen wij door naar andere mediators. Linde Mediation is actief sinds het jaar 2000, wij hebben dus meer dan 20 jaar ervaring.

Specialist
Mediators kunnen zich aansluiten bij een specialisatievereniging. Voor het notariaat is dit de VMN, de vereniging voor mediators in het notariaat. Advocaten kunnen zich aansluiten bij de Vfas. Leden hiervan zijn advocaten die zich hebben gespecialiseerd in het familierecht en ook vaak mediator zijn. Ons kantoor is aangesloten bij de VMN.

Gratis adviesgesprek
Uiteraard is het belangrijk dat u een goede klik heeft met de mediator. Dat is vanaf een website lastig te beoordelen. Daarom bieden wij altijd een gratis, vrijblijvend adviesgesprek aan. In dit gesprek kunt u vragen stellen en lichten wij onze werkwijze toe. U kunt op onze website een adviesgesprek aanvragen of telefonisch contact met ons opnemen.

Regionale mediation
Ons kantoor is gevestigd in Dedemsvaart, gemeente Hardenberg. Wij bieden onze diensten aan in onze eigen regio. Dit betekent in de praktijk dat wij voornamelijk cliënten uit de gemeenten Hardenberg, Hoogeveen, Dalfsen en Coevorden bedienen. Uiteraard zijn ook cliënten uit andere gemeenten welkom.

Tarieven
Iedere mediator mag zelf zijn tarieven bepalen. Aan de hand van uw situatie wordt het tarief bepaald. In het gratis adviesgesprek worden afspraken gemaakt over de kosten. Let er hierbij ook op dat er bijvoorbeeld griffiekosten verschuldigd zijn bij een echtscheiding.

Tot slot 
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen, via ons contactformulier of per telefoon: 0523 613342.

Waarom
Linde Mediation

  • Persoonlijk contact
  • Toekomst gericht
  • Gratis adviesgesprek
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Lid van specialistenvereniging

Gratis adviesgesprek

Vraag hier een adviesgesprek aan.